Facebook Pixel
Yμηττού 14, Χολαργός 213 03 70 866 6987 216 310 [email protected]

Εκτομή όγκων κοιλίας

Εκτομή όγκων κοιλίας είναι η αφαίρεση νεοπλασμάτων της κοιλιακής χώρας μέσω χειρουργικής επέμβασης.

Η εκτομή ενός όγκου της κοιλιακής χώρας μπορεί να διενεργηθεί με κλασική – ανοιχτή τεχνική  ή με ελάχιστα επεμβατική τεχνική όπως είναι η λαπαροσκοπική επέμβαση.

Οι όγκοι της κοιλιακής χώρας που μπορεί να απαιτούν την χειρουργική αφαιρεσή τους μπορεί να είναι:

Καλοήθεις : Κυρίως φλεγμονώδους αιτιολογίας αλλά και πλαστρόν, λίπωμα, κύστεις, ενδομητρίωση κ.α.

Κακοήθεις : Πρωτοπαθείς (σάρκωμα, λειομύωμα, παραγαγγλίωμα, κ.α) ή μεταστατικοί.

 

Η λαπαροσκοπική χειρουργική πραγματοποιείται με την βοήθεια της γενικής αναισθησίας. Ο χειρουργός κάνει τρείς ή τέσσερις μικρές τομές στην  κοιλιακή χώρα ανάλογα με το σημείο που βρίσκεται ο όγκος  που πρέπει να αφαιρεθεί και εισάγει ένα λαπαροσκόπιο (ένα λεπτό σωλήνα με μια μικροσκοπική βιντεοκάμερα). Η κάμερα στέλνει μια μεγεθυμένη εικόνα από το εσωτερικό του σώματος σε μια οθόνη, δίνοντας στον χειρουργό μια κοντινή εικόνα του νεοπλάσματος  και της πειτοναϊκής κοιλότητας.  Στη συνέχεια, ο χειρουργός χρησιμοποιεί λαπαροσκοπικά εργαλεία  για να εκτελέσει εκτομή του νεοπλάσματος.

Τα άτομα που υποβάλλονται σε λαπαροσκοπική εκτομή νεοπλάσματος κοιλίας  γενικά παρουσιάζουν μικρότερο χρόνο νοσηλείας και συνολικής ανάρρωσης.  Ωστόσο, ο γιατρός μπορεί να αποφασίσει ότι η λαπαροσκοπική επέμβαση δεν είναι η καλύτερη επιλογή εάν υποπτέυεται κακοήθεια προχωρημένου σταδιου, εάν  ο ασθενής έχει υποβληθεί στο παρελθόν σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλία και αν συνυπάρχουν και άλλες παθήσεις που αφορούν κυρίως τους πνεύμονες και την καρδιά.  Η έντονη δραστηριότητα και η ανύψωση βαρέων αντικειμένων θα πρέπει να περιοριστούν για λίγες ημέρες. Η νοσηλεία μπορεί να διαρκέσει 1-4 ημέρες.

 

 


Ο γενικός χειρουργός Δρ. Σπύρος Αυλωνίτης πραγματοποιεί επεμβάσεις σε όλο το φάσμα της γενικής και ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής. Είναι εξειδικευμένος στη λαπαροσκοπική χειρουργική και διαθέτει σημαντική εμπειρία στις λαπαροσκοπικές χολοκυστεκτομές, έχοντας πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό επεμβάσεων. Είναι δίπλα σας 24/7 με εξειδικευμένη ιατρική ομάδα, ώστε να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε χειρουργικό πρόβλημα, άμεσα και αποτελεσματικά, με ασφάλεια, εξατομικευμένη φροντίδα και ανθρωποκεντρική προσέγγιση.


 

 

Διαβάστε ακόμα:

 

 

Share this