Facebook Pixel
Yμηττού 14, Χολαργός 213 03 70 866 6987 216 310 [email protected]

Αιμορροϊδοπηξία με χρήση Laser

Η αιμορροϊδοπηξία με Laser είναι σήμερα η πιο σύγχρονη αντιμετώπιση για τις εσωτερικές αιμορροΐδες που αιμορραγούν και δεν ανταποκρίνονται σε συντηρητική θεραπεία.  

Με την εξέλιξη των τεχνικών της χειρουργικής, η θεραπεία για τις αιμορροίδες έχει αλλάξει ριζικά και πλέον αντιμετωπίζονται με την τεχνική laser χωρίς ταλαιπωρία.   Οι 8 στους 10 ανθρώπους εμφανίζουν αιμορροιδοπάθεια, ενώ είναι μεγάλος ο αριθμός αυτών που παραμελούν την αντιμετώπισή της και υπομένουν πόνο ή/και αιμορραγία. 

Yπάρχουν 4 κατηγορίες αιμορροίδων και τα συμπτώματά τους εξαρτώνται από τον τύπο της αιμορροΐδας.  Στις εξωτερικές αιμορροίδες τα συμπτώματα μπορεί να είναι:   κνησμός ή ερεθισμός στην πρωκτική περιοχή, πόνος ή δυσφορία, οίδημα γύρω από τον πρωκτό, αιμορραγία.   Στις εσωτερικές  αιμορροΐδες, πέρα από τα συμπτώματα των εξωτερικών,  μπορεί να προκληθεί και ανώδυνη αιμορραγία.

Η θεραπευτική αντιμετώπιση για τις αιμορροΐδες εξατομικεύεται ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκονται.    Στην συντριπτική πλειοψηφία οι αιμορροίδες αντιμετωπίζονται με μεγάλη επιτυχία με την τεχνική laser.

Η τεχνική

Η θεραπεία αυτή εντοπίζει και καταστρέφει τα αιμοφόρα αγγεία των αιμορροΐδων, με χρήση καθετήρων που τοποθετούνται στο εσωτερικό των αιμορροΐδων, προκαλώντας την ανώδυνη αποφραξή τους και κατά συνέπεια την συρρίκνωση των αιμορροϊδικών όζων. Η τεχνική αυτή είναι αναίμακτη και πιο ανώδυνη από την αιμορροϊδεκτομή.

Η εξειδίκευση

Σε κάθε περίπτωση, η αντιμετώπιση του κάθε ασθενή είναι εξειδικευμένη λαμβάνοντας υπόψιν τόσο το ιατρικό ιστορικό του όσο και τις συνήθειες της ζωής του. Ο εξειδικευμένος χειρουργός μετά την εξέταση του ασθενή θα αποφασίσει αν μπορεί να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη τεχνική ή τελικά ποια θεραπεία  θα εφαρμοστεί. Σε αρκετές περιπτώσεις, μπορεί να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα με συνδυασμό θεραπειών.

Η διαδικασία

Η διαδικασία της αιμορροϊδοπηξίας Laser επιτελείται ταχύτατα, σε διάστημα μικρότερο της μισής ώρας χειρουργικού χρόνου. Ο ασθενής παραμένει στην ανάνηψη για 10-20 λεπτά και μεταφέρεται στο δωμάτιο του έχοντας μόνον ορό για λίγες ώρες.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας αρχίζει σταδιακή επανασίτιση με υγρά και υδρική δίαιτα. Το έμπειρο προσωπικό θα κινητοποιήσει τον ασθενή, ο οποίος και μπορεί να περπατήσει άφοβα στον όροφο του νοσοκομείου. Την επομένη γίνεται εξιτήριο, παράδοση οδηγιών και συνταγογράφηση των απαιτούμενων φαρμάκων!

Οι αιμορροΐδες ανάλογα με το μέγεθος και τον βαθμό πρόπτωσής τους διακρίνονται σε 4 βαθμούς: 

  • 1ου βαθμού: η διόγκωση του φλεβικού δικτύου που δεν είναι εμφανής.
  • 2ου βαθμού: η διόγκωση και πρόπτωση του φλεβικού δικτύου είναι εμφανής καθώς προβάλει έξω από τον πρωκτό αλλά ανατάσσεται (υποχωρεί) αυτόματα.
  • 3ου βαθμού: η διόγκωση και πρόπτωση του φλεβικού δικτύου είναι εμφανής καθώς προβάλει έξω από τον πρωκτό αλλά ανατάσσεται αν ασκηθεί πίεση με το χέρι.
  • 4ου βαθμού: η διόγκωση και πρόπτωση του φλεβικού δικτύου που είναι εμφανής καθώς προβάλει έξω από τον πρωκτό και δεν είναι δυνατή η ανάταξη.

 
 

Ο γενικός χειρουργός Δρ. Σπύρος Αυλωνίτης πραγματοποιεί επεμβάσεις σε όλο το φάσμα της γενικής και ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής. Διαθέτει σημαντική εμπειρία, έχοντας πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό επεμβάσεων αιμορροϊδοπηξίας με χρήση Laser, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι δίπλα σας 24/7 με εξειδικευμένη ιατρική ομάδα, ώστε να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε χειρουργικό πρόβλημα, άμεσα και αποτελεσματικά, με ασφάλεια, εξατομικευμένη φροντίδα και ανθρωποκεντρική προσέγγιση.


 

 

 

Διαβάστε ακόμα: 

 

 
 

Share this