Facebook Pixel
Yμηττού 14, Χολαργός 213 03 70 866 6987 216 310 [email protected]

Χειρουργική αντιμετώπιση κήλης: Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για την μετεγχειρητική σας πορεία

Η αποκατάσταση της κήλης κοιλιακού τοιχώματος είναι από τις πλέον συχνές επεμβάσεις που διενεργούνται παγκοσμίως.   Με τις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές που χρησιμοποιούμε σήμερα, η χειρουργική αποκατάσταση της κήλης γίνεται εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια, όπως και η ανάρρωση.

Τι θα περιμένω μετά το χειρουργείο;

Αμέσως μετά το χειρουργείο, και μόλις ξυπνήσετε, θα κινητοποιηθείτε και θα σιτιστείτε. Σε 6 έως 12 ώρες μπορείτε να αποχωρήσετε για το σπίτι σας.  Είναι σκόπιμο να έχετε μαζί σας έναν συνοδό.

 

Πόσο θα πρέπει να μείνω στο σπίτι;

Μόλις επιστρέψετε σπίτι, συστήνεται ξεκούραση και επιστροφή στις δραστηριότητες σε 1-2 μέρες, ανάλογα βέβαια και με την φύση της εργασίας.   Εάν γυμνάζεστε, θα πρέπει να περιμένετε περίπου για 2 εβδομάδες ώσπου να ξαναρχίσετε κανονικά.

Συνήθως με την λαπαροσκοπική αποκατάσταση της κήλης ο ασθενής θα μπορεί να επιστρέψει πλήρως στις δραστηριότητές του μέσα σε 1-2 εβδομάδες από το χειρουργείο.  Αυτές οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν το μπάνιο, την οδήγηση, να ανεβοκατεβαίνετε τα σκαλιά, να μπορείτε να σηκώνετε βάρος, να εργάζεστε και να είστε ξανά ενεργοί στη σεξουαλική ζωή.

 

Θα πονάω μετά την επέμβαση;

Ο μετεγχειρητικός πόνος μετά την χειρουργική αποκατάσταση κήλης, θα είναι από μηδενικός έως ελάχιστος. Κάποιοι ασθενείς ίσως νιώσουν μια μικρή κόπωση η οποία όμως θα υποχωρήσει άμεσα. Ο χειρουργός θα σας δώσει αναλυτικές οδηγίες.

 

Μιλήστε με τον γιατρό σας

Επιπλέον, παρά το ότι δεν υπάρχουν μετεγχειρητικές επιπλοκές με τις σύγχρονες τεχνικές αποκατάστασης μίας κήλης του κοιλιακού τοιχώματος, θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με τον γιατρό σας εάν:

  • Έχετε πυρετό
  • Δείτε την τομή να γίνεται κόκκινη ή να πρήζεται
  • Έχετε πόνο ή πρήξιμο κοντά στο σημείο της επέμβασης
  • Δείτε να βγαίνει αίμα από την τομή
  • Έχετε αδυναμία ούρησης
  • Έχετε Κρυάδες ή/και επίμονος βήχας
  • Σας κόβεται η αναπνοή

 

Share this

Ενδιαφέροντα άρθρα

Συμμετοχή στο σεμινάριο για την χειρουργική του θυρεοειδούς αδένα

Η αλματώδης τεχνολογική ανάπτυξη που βρίσκει καθημερινά εφαρμογές σε όλα τα πεδία της ιατρικής κλινικής πράξης δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την χειρουργική του Θυρεοειδούς Αδένα. Ετσι η ενσωμάτωση […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
υγεία του εντέρου

7 συμβουλές για την υγεία του εντέρου σας την περίοδο των γιορτών

Η περίοδος των Χριστουγέννων, που όλοι αγαπάμε τόσο πολύ, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία του εντέρου.  Το έντερο σας είναι ένα κρίσιμο μέρος του ανοσοποιητικού σας συστήματος.  Στην πραγματικότητα, […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θυρεοειδής: ένας μικρός αδένας που παίζει όμως μεγάλο και σημαντικό ρόλο στην υγεία του ανθρώπου.  

Ο θυρεοειδής αδένας αν και μικρός, παίζει μεγάλο και σημαντικό ρόλο στην υγεία του ανθρώπου.  Η Παγκόσμια Ημέρα του Θυρεοειδούς , στις 25 Μαΐου, είναι αφιερωμένη στους ασθενείς με θυρεοειδοπάθεια και σε όλους όσους […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ