Facebook Pixel
Yμηττού 14, Χολαργός 213 03 70 866 6987 216 310 [email protected]

Πως επηρεάζονται οι αιμορροίδες το καλοκαίρι – Τι μπορείτε να κάνετε

Οι αιμορροΐδες παρότι μπορούν να εμφανιστούν στη διάρκεια όλου του χρόνου, η συχνότητα εμφάνισής τους αυξάνεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.  Τα κύματα ζέστης μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση, που είναι σημαντικός παράγοντας για την εμφάνιση των αιμορροίδων, μιας και προκαλεί δυσκοιλιότητα που είναι από τις βασικές αιτίες.

Από τι προκαλούνται

Υπάρχουν πολλές αιτίες που μπορεί να σχετίζονται με την εμφάνιση αιμορροΐδων, αλλά υπάρχουν μερικοί παράγοντες όπως το υπερβολικό βάρος, η εγκυμοσύνη και, φυσικά, η γενετική που σχετίζονται στενά με την εμφάνισή της.

Αλλά ακόμη πιο πιθανό από τις παραπάνω αιτίες είναι η δυσκοιλιότητα . Όταν καταβάλλουμε συνεχώς προσπάθεια κατά την αφόδευση, προωθούμε τη διαστολή των φλεβών του πρωκτού και του ορθού.

Πώς επηρεάζονται το καλοκαίρι;

Εκτός από τους παράγοντες που αναφέρθηκαν προηγουμένως, η θερμότητα είναι ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να προκαλέσει αιμορροΐδες , καθώς ευνοεί την αγγειοδιαστολή και μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο.

Ωστόσο, υπάρχει μια άλλη αιτία που, αν και την επηρεάζει, το κάνει με έναν πιο έμμεσο τρόπο: οι αλλαγές στη διατροφή που συνήθως κάνουμε το καλοκαίρι. Αυτό οφείλεται κυρίως στην αυξημένη κατανάλωση παγωτού, αναψυκτικών, αλκοόλ, πικάντικων σε συνδυασμό με την υπερκατανάλωση πρόχειρης τροφής (junk food) γενικά.

Τι μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε την εμφάνισή τους:

  • Μειώστε το χρόνο που περνάτε στην τουαλέτα
  • Διατηρήστε το σώμα ενυδατωμένο πίνοντας περισσότερο από 1,5 λίτρο νερό την ημέρα.
  • Αλλάξτε την διατροφή σας: αποφύγετε το κόκκινο κρέας που μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα λόγω της μεγάλης ποσότητας σιδήρου που περιέχει.
  • Αποφύγετε την υψηλή κατανάλωση αλκοόλ, καθώς μπορεί να προκαλέσει πρωκτικό ερεθισμό.
  • Αυξήστε τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες για να αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα.
  • Τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά.
  • Ασκηθείτε τακτικά για να διατηρήσετε το μεταβολισμό ενεργό.
  • Επικοινωνήστε με τον ειδικό χειρουργό, εάν έχετε δυσφορία, κνησμό ή αιμορραγία στην πρωκτική περιοχή.

Αιμορροϊδοπηξία με χρήση Laser

 

Share this

Ενδιαφέροντα άρθρα

Γιατί πρέπει να διατηρήσουμε ένα υγιές μικροβίωμα σε όλη τη ζωή μας

Το μικροβίωμα του εντέρου φαίνεται να παίζει μεγάλο ρόλο στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, τόσο στη μακροπρόθεσμη υγεία όσο και σε απειλητικές για τη ζωή ιατρικές καταστάσεις όπως η […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συμμετοχή στο ΕΜΕΑ Colorectal Surgery Symposium, 9-10/05/2109 στο Αμβούργο

Είχα τη χαρά να συμμετάσχω σε ένα εξαιρετικά διαδραστικό φόρουμ είναι επικεντρώθηκε σε εξελισσόμενες χειρουργικές τεχνικές, αναδυόμενες χειρουργικές στρατηγικές και εστίαση στη βελτίωση της έκβασης των ασθενών. Στο φόρουμ που […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καλώς ήρθατε στη νέα ανανεωμένη ιστοσελίδα μας.  

Θα βρείτε όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για τις παθήσεις της γενικής χειρουργικής, για τις σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές καθώς και επίκαιρα άρθρα για την υγεία. spirosavlonitis.gr   Η κλινική εμπειρία […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ