Facebook Pixel
Yμηττού 14, Χολαργός 213 03 70 866 6987 216 310 [email protected]

Πρέπει να κάνετε χειρουργείο και φοβάστε; Δεν είστε οι μόνοι. Τι σας προτείνουμε να κάνετε

Εάν έχετε μια επερχόμενη χειρουργική επέμβαση, ή αν καθυστερείτε κάποιο χειρουργείο που πρέπει να γίνει γιατί… φοβάστε, να ξέρετε, δεν είστε οι μόνοι!!! Είναι απολύτως φυσιολογικό υπάρχει ένα άγχος πριν από μία χειρουργική πράξη αλλά ευτυχώς, υπάρχουν πολλά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τον φόβο σας για την χειρουργική επέμβαση

Κάποιες φορές, το χειρουργικό άγχος μπορεί να σας επηρεάσει αρκετά, και να επιφέρει σωματικά συμπτώματα όπως ναυτία και πόνο στο στήθος. Είναι μια πρόσκαιρη κρίση άγχους, η γνωστή ως κρίση πανικού και μπορεί να προκληθεί όταν κάποιος που φοβάται τη χειρουργική επέμβαση βασίζεται στον φόβο του και τον αφήνει να κυριαρχήσει στα συναισθήματά του.

Ακολουθούν 5 συμβουλές για να αντιμετωπίσετε την επερχόμενη χειρουργική επέμβαση, είτε αντιμετωπίζετε φυσιολογικό είτε κάποιο πιο σοβαρό άγχος:

Οπλιστείτε με πληροφορίες

Ενημερωθείτε όσο το δυνατόν καλύτερα σχετικά με την ασθένειά σας, τις συνταγογραφούμενες θεραπείες και τη χειρουργική θεραπεία. Έχοντας πλήρη κατανόηση της διαδικασίας, γιατί την χρειάζεστε και πώς εκτελείται μπορεί να ανακουφίσει μια μεγάλη ανησυχία.

Μιλήστε με τον χειρουργό σας για τον φόβο σας 

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να έχετε άγχος επειδή δεν έχετε ιδέα ποια θα είναι τα αποτελέσματα της χειρουργικής επέμβασης. Ο χειρουργός θα σας ενημερώσει για ό,τι πρόκειται να κάνετε, τα αποτελέσματα, την μετεγχειρητική σας πορεία.

Εξερευνήστε εναλλακτικές θεραπείες άγχους

Ορισμένοι ασθενείς επωφελούνται από θεραπείες που θεωρούνται εναλλακτική ιατρική, όπως βελονισμός, μασάζ, γιόγκα, βιοανάδραση και συμπληρώματα βοτάνων. Εάν είστε ανοιχτοί στη χρήση αυτών των μη παραδοσιακών θεραπειών, μπορεί να βρείτε κάποιο επίπεδο ανακούφισης.  Οι συμπληρωματικές θεραπείες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως τρόπος καταπολέμησης του άγχους που σχετίζεται με τη χειρουργική επέμβαση και όχι ως αντικατάσταση της χειρουργικής επέμβασης. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συμβουλευτείτε / ενημερώσετε τον θεράποντα ιατρό σας.

Ζητήστε συμβουλευτική βοήθεια

Αν ο φόβος και το άγχος σας επιμένει, ακόμη και με πλήρη κατανόηση του τι είναι ρεαλιστικό κατά τη διάρκεια και μετά τη διαδικασία, η συμβουλευτική μπορεί να είναι μια επιλογή. Σε καταστάσεις όπου η χειρουργική επέμβαση μπορεί να έχει αντίκτυπο στην αυτοεκτίμησή σας, όπως η αφαίρεση μαστού ή χειρουργική επέμβαση που ενδεχομένως προκαλεί στυτική δυσλειτουργία, η συμβουλευτική μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις αλλαγές.

Διαβάστε ακόμα:  10 πράγματα που πρέπει να πείτε στον χειρουργό, πριν την χειρουργική σας επέμβαση.

 

Ο γενικός χειρουργός Δρ. Σπύρος Αυλωνίτης με εξειδικευμένη προσέγγιση, χρησιμοποιεί τις πλέον σύγχρονες επεμβατικές τεχνικές για την αντιμετώπιση των παθήσεων. Με εμπειρία, υψηλής ποιότητας φροντίδα για τους ασθενείς και πάνω απ’ όλα, με σεβασμό για τον άνθρωπο και τη ζωή.

Share this

Ενδιαφέροντα άρθρα

Απειλητικοί για τη ζωή καρκίνοι ενδοκρινών αδένων: “Καρκίνος φλοιού επινεφριδίου”

Άρθρο για τον καρκίνο φλοιού επινεφριδίων με δημοσίευση στο Περιοδικό της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων, τον Ιούλιο του 2021. Κεντρικό θέμα ήταν οι καρκίνοι των ενδοκρινών αδένων που θεωρούνται […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χειρουργική αντιμετώπιση κήλης: Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για την μετεγχειρητική σας πορεία

Η αποκατάσταση της κήλης κοιλιακού τοιχώματος είναι από τις πλέον συχνές επεμβάσεις που διενεργούνται παγκοσμίως.   Με τις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές που χρησιμοποιούμε σήμερα, η χειρουργική αποκατάσταση της κήλης γίνεται εύκολα, γρήγορα […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

17 ερωτήσεις που θα κάνετε στον χειρουργό για την ανάρρωσή σας

Εκτός από τις ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον χειρουργό σας σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους της χειρουργικής επέμβασης, θα πρέπει επίσης να κάνετε επιπλέον ερωτήσεις σχετικά με […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ