Yμηττού 14, Χολαργός 213 03 70 866 693 24 62 373 [email protected]

Χειρουργική αντιμετώπιση κήλης: Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για την μετεγχειρητική σας πορεία

Η αποκατάσταση της κήλης κοιλιακού τοιχώματος είναι από τις πλέον συχνές επεμβάσεις που διενεργούνται παγκοσμίως.   Με τις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές που χρησιμοποιούμε σήμερα, η χειρουργική αποκατάσταση της κήλης γίνεται εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια, όπως και η ανάρρωση.

Τι θα περιμένω μετά το χειρουργείο;

Αμέσως μετά το χειρουργείο, και μόλις ξυπνήσετε, θα κινητοποιηθείτε και θα σιτιστείτε. Σε 6 έως 12 ώρες μπορείτε να αποχωρήσετε για το σπίτι σας.  Είναι σκόπιμο να έχετε μαζί σας έναν συνοδό.

 

Πόσο θα πρέπει να μείνω στο σπίτι;

Μόλις επιστρέψετε σπίτι, συστήνεται ξεκούραση και επιστροφή στις δραστηριότητες σε 1-2 μέρες, ανάλογα βέβαια και με την φύση της εργασίας.   Εάν γυμνάζεστε, θα πρέπει να περιμένετε περίπου για 2 εβδομάδες ώσπου να ξαναρχίσετε κανονικά.

Συνήθως με την λαπαροσκοπική αποκατάσταση της κήλης ο ασθενής θα μπορεί να επιστρέψει πλήρως στις δραστηριότητές του μέσα σε 1-2 εβδομάδες από το χειρουργείο.  Αυτές οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν το μπάνιο, την οδήγηση, να ανεβοκατεβαίνετε τα σκαλιά, να μπορείτε να σηκώνετε βάρος, να εργάζεστε και να είστε ξανά ενεργοί στη σεξουαλική ζωή.

 

Θα πονάω μετά την επέμβαση;

Ο μετεγχειρητικός πόνος μετά την χειρουργική αποκατάσταση κήλης, θα είναι από μηδενικός έως ελάχιστος. Κάποιοι ασθενείς ίσως νιώσουν μια μικρή κόπωση η οποία όμως θα υποχωρήσει άμεσα. Ο χειρουργός θα σας δώσει αναλυτικές οδηγίες.

 

Μιλήστε με τον γιατρό σας

Επιπλέον, παρά το ότι δεν υπάρχουν μετεγχειρητικές επιπλοκές με τις σύγχρονες τεχνικές αποκατάστασης μίας κήλης του κοιλιακού τοιχώματος, θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με τον γιατρό σας εάν:

  • Έχετε πυρετό
  • Δείτε την τομή να γίνεται κόκκινη ή να πρήζεται
  • Έχετε πόνο ή πρήξιμο κοντά στο σημείο της επέμβασης
  • Δείτε να βγαίνει αίμα από την τομή
  • Έχετε αδυναμία ούρησης
  • Έχετε Κρυάδες ή/και επίμονος βήχας
  • Σας κόβεται η αναπνοή

 

Share this

Ενδιαφέροντα άρθρα

Ραγάδες πρωκτού: όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε

Οι ραγάδες  πρωκτού μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο; Όχι. Προκαλούν πόνο, αλλά όχι καρκίνο. Η χρόνια φλεγμονή που μπορεί να επέλθει από τις ραγάδες πρωκτού, μπορεί να προκαλέσει μετάπλαση των κυττάρων […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου (ΙΦΝΕ): Τι είναι και πως αντιμετωπίζονται

H Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου εορτάζεται στις 19 Μαίου και έχει ως κύριο στόχο της, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου στις ιδιοπαθείς φλεγμονώδεις νόσους του πεπτικού συστήματος.  Ως […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ραγάδες πρωκτού: συνδυαστική αποτελεσματική θεραπεία με botox

Οι ραγάδες πρωκτού είναι μία από τις πιο επώδυνες παθήσεις και απασχολεί περίπου το 10% των ασθενών. Τι είναι όμως η ραγάδα πρωκτού? Είναι μια πληγή ή ένα σκίσιμο που […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ